Op onze corona informatiepagina vind je alles voor een onbezorgde vakantie bij Roompot.

Omgeving

Vakantiepark Kronenburger See is de ideale uitvalsbasis om de omgeving rond Kronenburg te ontdekken. Kronenburg is een klein plaatsje dat ondanks het lage inwonersaantal (zo’n 500 inwoners) toch stadsrechten heeft verkregen. Het stadje ligt voor een groot deel binnen de vroegere burcht Kronenburg en lijkt daarom ook meer op een gezellig dorpje dan op een echte stad. Kronenburg behoort tot de gemeente Dahlem en de deelstaat Noordrijn-Westfalen, een van de deelstaten van Duitsland. Het gebied staat vooral bekend om het prachtige berglandschap wat populair is onder de vakantiegangers. U kunt hier de mooiste mountainbike-, fiets- of wandeltochten maken. En op warme dagen kunt u een duik nemen in het stuwmeer Kronenburger See, waar ook verschillende activiteiten te vinden zijn, zoals tennis, midgetgolf, jeu de boules en volleybal. Met een visvergunning is het ook toegestaan om te vissen in het stuwmeer.

De regio Eifel is ook rijk aan cultuur en oude ambachten. In het openlucht museum in Kommern kunt u terug gaan in de tijd en eeuwenoude huizen bezichtigen. In Steffeln kunt u een mooie wandeling maken door een prachtig gebied waar u veel over het vulkanisme in de Eifel kunt leren. Hier vindt u ook een vulkaantuin, een kapelletje en kunt u picknicken in het bos. Ook leert u hier meer over de kratermeren in de omgeving en de fossielen die in het gebied gevonden zijn. Voor wie van wat meer actie houdt zijn er diverse dierentuinen te vinden in de omgeving en ligt het attractiepark Phantasialand op nog geen drie kwartier rijden van ons park!

Wintersport

Niet alleen in de zomer is het goed verblijven op vakantiepark Kronenburger See, de Eifel is ook een leuke locatie voor een wintersportvakantie. In de Eifel vindt u de drie skigebieden Schwarzer Mann, Wolfsschlucht en Weißer Stein waar u kunt genieten van dagenlang wintersport plezier. Langlaufen, skiën, sleeën of rodelen behoort allemaal tot de mogelijkheden op korte afstand van ons vakantiepark.

<