Op onze corona informatiepagina vind je alles voor een onbezorgde vakantie bij Roompot.

Noordrijn-Westfalen

Noordrijn-Westfalen is een populaire bestemming voor toeristen in Duitsland. Vanaf Nederland is deze deelstaat gemakkelijk bereikbaar, omdat deze grenst aan de provincies Limburg, Gelderland en Overijssel. De hoofdstad van de deelstaat is Düsseldorf, een mooie stad die bij Nederlands vaak onterecht alleen bekend staat vanwege het vliegveld. De belangrijkste rivier in Noordrijn-Westfalen is, zoals de naam al verraad, de Rijn.

Noordrijn-Westfalen: steden, bezienswaardigheden en evenementen

Noordrijn-Westfalen is een gebied dat bijna zo groot is als Nederland, vandaar ook dat er zich hier verschillende grotere steden bevinden zoals: Düsseldorf, Keulen, Bonn, Dortmund, Essen, Aken, Oberhausen en Leverkusen. Behalve de Rijn is er nog veel meer natuurschoon te vinden in deze deelstaat, zoals het bergachtige gebied van de Eifel en het Sauerland en de bosrijke omgeving van het Teutoburgerwoud. Je kunt genieten van deze natuur door bijvoorbeeld gebruik te maken van de bekende wandelroutes als de Rothaarsteig en de Rheinsteig, die door de hele deelstaat slingeren. Gedurende het jaar zijn er een aantal hoogtepunten die je als toerist zeker eens moet beleven. Zo is er ieder jaar carnaval op zijn Duits, vuurwerk op de Rijn en het bekende Beethoven-festival in Bonn.

Uw vakantie in Noordrijn-Westfalen

Noordrijn-Westfalen is zoals je hierboven leest een zeer veelzijdige deelstaat in Duitsland en dus ook een ideale vakantiebestemming. Vakantiepark Kronenburger See is een schitterend gelegen vakantiepark Noordrijn-Westfalen in de omgeving van de Eifel. Op het park vind je mooie accommodaties zodat je heerlijk kunt ontspannen na het bezoeken van een stad of een lekkere wandeling. Op het park zijn er ook verschillende faciliteiten die je verblijf veraangenaam, dat wordt dus genieten in je vakantiehuis! Noordrijn-Westfalen ontdekken en beleven doe je vanuit Vakantiepark Kronenburger See!

<