Op onze corona informatiepagina vind je alles voor een onbezorgde vakantie bij Roompot.

Kronenburg

Kronenburg – stad en voormalige burcht

Kronenburg is een oude stad in het zuiden van Noordrijn-Westfalen aan de oever van de Kyll, een zijrivier van de Moezel. Het plaatsje ligt grotendeels binnen de burcht Kronenburg, of wat daarvan over is na de verschillende oorlogen. Wanneer u het plaatsje binnenkomt door de noordelijke toegangspoort (vroeger de enige ingang tot Kronenburg), komt u terecht bij de oude vakwerkhuizen in de plaats. Middelpunt van het dorp is de St Johann kerk, met een mooi orgel en enkele altaren.

Kronenburger See

De Kronenburger See is het stuwmeer net buiten Kronenburg, wat tussen 1973 en 1979 is aangelegd in de rivier de Kyll. De stuwdam is 19 meter hoog en 325 meter lang en zorgt dat er een meer ontstaan is van ongeveer 27 hectare. Het meer is een waar paradijs voor zeilers, surfers, roeiers en vissers, maar is ook een prima gelegenheid om te zwemmen. Aan de zuidelijke oever van het stuwmeer, net buiten het Vakantiepark Kronenburg, is een recreatiegebied met verschillende mogelijkheden om te spelen en te sporten. Hier vindt u een zwembad met speelweide, een zeil- en surfschool, bootverhuur, tennisbanen, een midgetgolfbaan, een speeltuin en verschillende horeca gelegenheden. Natuurlijk kunt u ook een wandeling maken rondom het stuwmeer, deze wandeling is 2,7 km lang en voert u helemaal rondom het stuwmeer van Kronenburg.

Ontdek de omgeving
  • Dagelijks bereikbaar
  • Flexibel betalen

    Bij Roompot Vakanties kunt u altijd kosteloos in termijnen betalen. De eerste termijn moet u binnen 15 dagen na het boeken betalen. Het totaalbedrag moet 4 weken voor aankomst betaald zijn.

  • Gratis wijzigen

    Wilt u extra's bijkboeken, uw reisgezelschap uitbreiden of wilt u wijzigen van periode of verblijf? Bij Roompot Vakanties kan dit tot 28 dagen voor uw aankomstdatum en zonder extra kosten. De Gastenservice helpt u graag bij het wijzigen van uw boeking.