Onze Omgeving

Omgeving

Omgeving Kronenburg

Op deze pagina leest u een overzicht van leuke uitstapjes die u in de omgeving van Vakantiepark Kronenburger See kunt maken. De Eifel is een veelzijdige regio, waardoor hier vele leuke uitstapjes te maken zijn. Tijdens uw verblijf in Kronenburg bevind u zich daarnaast op maar 10 kilometer vanaf de Belgische grens, waardoor er ook in België genoeg leuke uitstapjes te maken zijn! Bent u op zoek naar een specifieke activiteit of attractie? Neem dan een kijkje op onze dagjes uit pagina voor meer informatie.

Steden en pittoreske dorpjes

Vind u het interessant om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Romeinen in de Eifel, of juist lekker een dagje te winkelen, dan rijdt u vanaf ons park een uurtje tijd naar de steden Keulen en Aken. Wanneer u op zoek bent naar een uitstapje in een meer pittoreske omgeving, dan kunt u zich in Bad-Münstereifel, Monschau of Cochem prima vermaken. In deze stadjes hangt een romantische sfeer, en wandelt u langs kleine winkeltjes en leuke vakwerkhuisjes.

Trier

Op ongeveer een uur rijden vanaf Kronenburg ligt de stad Trier, de oudste stad van Duitsland. Trier ligt aan de rivier de Moezel die de stad in tweeën splitst. In de stad zijn nog diverse historische gebouwen te vinden, zodat u hier heerlijk cultuur kunt snuiven. De grote markt wordt omgeven door allerlei panden in verschillende stijlen en wordt mede hierdoor een van de mooiste marktpleinen van Duitsland genoemd. Ondanks de historie van de stad heerst er hier ook een gezellige sfeer, doordat Trier tegenwoordig een populaire studentenstad is.

Cultuur en oude ambachten uit de Eifel

De Eifel is een prachtige regio wanneer u geïnteresseerd bent in cultuur en oude ambachten. In het openlucht museum in Kommern kunt u terug in de tijd gaan en eeuwen oude huizen bezichtigen. In Steffeln kunt u een mooie wandeling maken door een prachtig gebied waar u veel over het vulkanisme in de Eifel kunt leren. Hier vind u ook een vulkaantuin, een kapelletje en kunt u picknicken in het bos. Hier leert u ook meer over de kratermeren in de omgeving, en de fossielen die in het gebied gevonden zijn.

Dierentuin en pretparken

In de Eifel zijn naast een hoop natuurlijke en culturele uitstapjes ook leuke uitstapjes voor het hele gezin te vinden. In de omgeving bevinden zich een aantal dierenparken, waar u sommige dieren mag voeren, aaien en soms zelf kan knuffelen! Ook roofvogels die net niet op uw hoofd landen zorgen voor een hoop spektakel! Mag het allemaal nog wel wat sneller? Dan beleeft u zeker een geweldige dag in attractiepark Phantasialand, waar u betoverd wordt door de leuke attracties. In Bitburg kunt u een bezoekje brengen aan de beroemde Bitburg brouwerij waar u uiteraard ook mag proeven!

Wellness

Wanneer u een dagje wilt ontspannen en tot rust wilt komen, dan is een bezoekje aan een van de heerlijke sauna’s van Zikkurat in Mechernisch of het Eifelbad in Bad-Münstereifel zeker de moeite waard. Ook uw kinderen kunnen hier de hele dag door lekker zwemmen en glijden!

Wintersport

De Eifel is ook een leuke locatie voor een wintersportvakantie. In de Eifel vind u de drie skigebieden Schwarzer Mann, Wolfsschlucht en Weißer Stein waar u kunt genieten van dagenlang wintersport plezier. Langlaufen, Skieen, sleeen of rodelen, in de Eifel is alles mogelijk!

Beleef de Eifel tijdens uw vakantie op Kronenburger See!

Zoals u leest zijn vele leuke uitstapjes te maken in de omgeving van Kronenburger See. Er is echter nog veel meer te doen tijdens uw vakantie op ons park. Kom genieten van uw vakantie in de Eifel en ontdek de rest van de leuke uitstapjes!

Website realisatie en online marketing: SeeMeOnline